Lästips

 

Det är mångas dröm att leva som pokerproffs. Dels lockar livsstilen där en hel del pengar, lyx och glamour ingår. Snygga kläder, flotta bilar, superb service var man än går och vackra människor. Men man blir inte pokermästare bara för att man har känsla för stil, det krävs både engagemang, enträgenhet, ett mycket skarpt sinne och iskalla nerver. Och studier förstås, massor av studier.

Poker är, om man djupdyker i spelet för att lära sig strategier och system som verkligen fungerar på lång sikt, ett mycket avancerat spel. Det går att bli rik som pokerproffs, men även de bästa spelarna kan drabbas av otur, så det är inte den säkraste av karriärer. Det gäller att alltid vara försiktig med sina insatser och aldrig spela för mer än man har råd med, oavsett i vilken liga man spelar.

Böcker

Att läsa pokerlitteratur är intressant för det aspirerande pokerproffset ur flera avseenden. Dels ska man som pokerintresserad känna till spelets historia, utveckling och grundprinciper, så lite historia är nyttigt att börja med:

The History of Poker, Ken Warren
Famous Gamblers, Poker History, and Texas Stories, Johnny Hughes
Cowboys Full: The Story of Poker, James McManus
När man är bevandrad i pokerns ursprung är det dags att lära sig grunderna i poker, följt av mer och mer avancerade strategier. Kolla in dessa böcker:

Super System 2, Doyle Brunson
Low Limit Holdem, David Skalansky
Theory of Poker, David Skalansky
Every Hand Revealed, Gus Hansen
Play Poker like the Pros, Phil Hellmuth
Bloggar, forum och pokersajter

I dagens virtuella värld vill man ofta tillskansa sig information via internet, helst också gratis. Proffspokerspelare som bloggar är en fantastisk källa till tips, kunskap och strategier och det finns mängder av bra sajter och forum som handlar om poker som man bör besöka och delta i. Se till att hitta de bästa pokersajterna och stjärnmärk dem i din webbläsare!

Daniel Negreanu (http://www.cardplayer.com/poker-blogs/2-daniel-negreanu?page=1&commit=Go) – den bäste pokerbloggaren!
Bill’s Poker Blog (http://www.billrini.com/) – en mycket underhållande sajt om poker.
Poker Junkie (http://www.pokerjunkie.com/) – en ovärderlig sajt om poker med fakta, utvärderingar, guider, metoder, regler, strategier m.m.
Two Plus Two (www.twoplustwo.com) – ett fantastiskt pokerforum!
Poker Forums (www.pokerforums.org) – ett annat fantastiskt pokerforum!
Dokument och artiklar på nätet

Den mesta pokerlitteraturen går att ladda ner som e-böcker från nätet. När målgruppen för en bok hänger på internet stor del av sin tid så är det helt klart mer fruktbart att göra boken tillgänglig på datorer.

Vidare finns det mängder av artiklar och dokument som bara publiceras online och som har stort läsvärde för den som vill bli pokerproffs. Enkla googlingar ger mängder av resultat.

Tidningar

Poker Magazine (http://pokermagazine.se/) är Sveriges första och största pokertidning. Här kan man läsa om nyheter i pokervärlden. Tidningen finns både i pappersvariant och på nätet.
First Poker (http://www.firstpoker.se/) är en annan stor pokertidning, dock endast i virtuellt format.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *